Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Noorwegen staat in bloei!!!
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Noorwegen staat in bloei!!!
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Noorwegen staat in bloei!!!


laatste up-date 05-06-2010
30 mei zijn we na de boottocht aan de overkant van het binnenfjord gaan picknicken. Daar is het gebied Vennis waar in het verleden veel werkzaamheden verricht werden met de kracht van het water. Bijvoorbeeld malen van meel en zagen van boomstammen. Het is een mooie locatie die je eigenlijk bezocht moet hebben als je hier bent geweest. Het is 15 minuten rijden vanaf ons huis. Ook dit picknick gebied staat op FILM.
\"\"

Noorwegen staat in bloei, 31 mei, groene velden met heel veel gele paardenbloemen waarin de lammetjes blatend achter elkaar aan rennen. Glinsterend water, de vele beken, bloeiende mossen, velden met paarse viooltjes, de bloesem van wilde aardbei, bermen vol met annemoontjes, vrouwenmantel en het grote blad van wilde ridderspoor. De geur van bloeiende jasmijn,  het kristalheldere blauwe water van de waterval en het geluid van de natuur.  Na een avonddienst loop ik, Joanke, op mijn dooie akkertje naar huis. In het hoge gras zit een Das mij verschrikt aan te kijken. Hij sluipt gauw de andere kant op. Het is 23.00 uur en de lucht is roze. Het is windstil, ik ruik de schapen die mij als eenzame wandelaar nastaren. Als ik de berg op loop geniet ik van alle natuurschoon en het boeren leven om me heen.
\'\\\"\\\"\' \'\\\"\\\"\'\'\\\"\\\"\'

We komen steeds meer te weten, ons woongebied wordt omgeven door hoge bergen van het nasjonal park Jotunheimen. Hierdoor drijven wolken ook regelmatig, niet altijd, om dit gebied heen. Dat is regelmatig te zien op de weerradar die je HIER kunt bekijken of door op de afbeeldingen te klikken. Het is een bijzonder beeld dat er van links, uit het fjordengebied, een wolkendek met rode gebieden op de radar (onweer) om de bergketen Jotunheimen heen drijft. Dit verklaard ook hoe het kan dat we nog nooit een halfjaar hebben doorgebracht met zo weinig regenbuien. (P.S. het kan hier ook flink tekeer gaan hoor).

\'\\\"\\\"\'

Lucís droom is in vervulling gegaan, we hebben een plek gevonden voor zijn basketbal net. Dus hij is weer in zijn nopjes aan het basketballen.

\'\\\"\\\"\' \'\\\"\\\"\'

 


19 Juni 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!