Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Marcel aan het werk.......
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Marcel aan het werk.......
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Marcel aan het werk.......


laatste up-date 22 mei 2010:
op 18 mei zagen we een waterval aan de andere kant van het binnenfjord Fagernes en zijn we daar naar toe gereden. Deze was erg breed en heel ruig. Zie foto en/of FILM.

Daarna zijn we naar huis gereden en hebben de routeplanner de kortste route laten kiezen. Dit was een zeer mooie toch met vele mooie vergezichten. Vaak de route via de standaard E16 naar huis gereden maar nu eens aan de andere kant via de 261. Ook een deel van de route zie je op de film.

20 mei hebben we temperaturen van ca. 18 a 20 graden. Het begint overal om ons heen groen te worden en iedere beek uit de bergen wordt woester en zoekt zijn eigen weg. Heel mooi en geweldig natuur geluid. Voor info over voorjaar in de omgeving en de rijschool ontwikkelingen klik HIER.
ís avonds lopen we de berg naar beneden en genieten van het binnenfjord met de honden. 10 minuten lopen vanaf ons huis. Zie onderstaande foto.

Zo, de administratie moeten we ook weer doen. Puff, meer NL post dan Noorse, veel blauwe enveloppen en verzekeringen die maar niet willen begrijpen dat we niet meer in NL wonen. Het is erg moeilijk dingen als verzekeringen of telefonie abonnementen te veranderen of liever nog te beŽindigen. T-mobile beŽindigd het contract niet, ook al kan ik hetgeen waar ik voor betaal (mobiel internet) in Noorwegen niet gebruiken, in het contract staat dat dat alleen voor NL geldt.

Deze week zijn we begonnen onze NL traditie, 3 maaltijden, over boord te gooien. Dus nu hebben we om klokka 6.30 ontbijt, klokka 11.30 lunch, klokka 16.00 middag (warme avondmaaltijd) en ca. klokka 20.30 kveldsmat (avondeten, zie foto). Het voetbal, volleybal e.d. zijn op deze tijden afgestemd, dus het geeft ons meer rust als je klokka 18.00 wil gaan sporten bijvoorbeeld. Het is wel wennen hoor, iedere maaltijd iets minder eten en dan 1 keer vaker eten. Dus totaal blijft gelijk. 

Het wordt nu, 27 mei, al niet meer donker ís nachts. Alleen als het zwaar bewolkt is wordt het aardig donker. De foto heb ik vandaag gemaakt om klokka 23:20, zolang het onbewolkt is zal de hemel er altijd zo uitzien tot ca. half juli en klokka 2:00 's ochtends is het echt gesluierd daglicht.

De kinderen zijn al aan het afsluiten, oftewel, op weg naar de grote vakantie die op 17 juni begint. 8 weken niet naar school. Maar vůůr 17 juni wordt er nog veel gedaan, Luc gaat misschien raften of klimmen over een grote waterval. Maar wat ze gaan doen weten we nog niet , maar dat er iets gedaan wordt m.b.v. de natuurlijke omgeving om ons heen staat vast.

27 mei heb ik, Marcel, gesproken met onze buurvrouw op haar werk, een gemeenteverblijf op 800 meter hoogte in de bergen t.b.v. 2 geestelijke gehandicapte jongeren. Zij wil mij, na de gesprekken in de straat met haar, heel graag binnen dat huis een tijdelijke baan geven totdat de werkzaamheden t.b.v. de rijschool zijn afgerond. In die baan begeleid ik een dagdeel 1 van de 2 gehandicapte personen die daar wonen. Daar krijg ik 6 dagdelen opleiding voor die inclusief loon betaald worden. Ik  zal daar 1 juni mee gaan beginnen. Eigenlijk betaald noorse les want met collega's, die al ingelicht zijn dat ze langzaam praten, communiceer ik regelmatig.
Het verdient meer dan hetgeen waar mijn hart ligt, de rijschool, maar die gaat het, na akkoord van statens Vegvesen, toch worden. Maar daar moet ik nog even op wachten.

28 mei hebben we een totaal ander uitzicht vanuit onze huiskamer dan voorheen, rust, geen wind, water als een spiegel etc.etc. Kijk naar onderstaande fotoís.
 


20 Mei 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam marjon meijer @ 22:52 29-May-2010
Hihih, Marcel! Hardstikke goed dat je dat werk gaat doen! Wie weet ontdek welke onverwachte draai het nog geeft.... Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand die iets heel anders gaat doen, plots ontdekt dat juist dit zijn/haar lotsbestemming is. Voor nu is het in elk geval heel fijn dat je je nuttig kunt maken.
Groet, Marjon Meijer.

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!