Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Noorderlicht……
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Noorderlicht……
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>


laatste up-date 5 mei 2010:
Naast de midzomernacht (24 uur licht, we hebben nu al om 2:30 uur daglicht) zullen we dit jaar verrast worden door iets wat wij nog nooit in Noorwegen hebben gezien, het Noorderlicht. In 2010 en 2011 zal dit door de vele uitbarstingen op de zon meer te zien zijn. Ook in ons dorp is het Noorderlicht op heldere herfst avonden te zien geweest. Meer Noorderlicht info tref je HIER. Onderstaande foto hebben we van internet gehaald, zodra we er zelf eentje maken zullen we die natuurlijk laten zien.


Op 2 mei zitten we, Yvonne, Joanke en Marcel lekker buiten in de zon, heerlijk weer.

Cas laat ons vandaag ook zien hoe hij kan stunten met zijn fiets op het schoolterrein. Bekijk de foto en klik HIER voor een filmpje van zijn stunts.
 

Ook zien we op het binnenfjord het ijs verdwijnen, klik HIER voor een panorama view van het binnenfjord waar we op kijken.

De steentjes die gestrooid worden in de winter, zijn ze op 3 mei aan het opruimen. Dit gaat op een bijzondere manier want het wordt volgend jaar weer gebruikt. Zout wordt hier NIET gestrooid. Klik HIER voor het filmpje hoe het opgeruimd wordt.

Maarrrr, vandaag om klokka 20:30 zien we vanuit de woonkamer een donkere wolk tussen de bergen doorkomen en die brengt ons…………….klik maar eens HIER.

Luc is deze week begonnen met stage lopen op school. De leraren geven Luc een compliment op het spreken van de noorse taal. Het bevalt Luc heel goed, de noorse kinderen met een leeftijd van 4 a 6 jaar begeleiden. Hij leert ze rekenen, noorse woorden, sport met ze e.d. Luc vind het erg leuk en de kinderen blijven aan zijn hand trekken en vragen of hij na school tijd nog even wil spelen.

5 mei, morgen vertrekt  Yvonne, zij schrijft nog even:

Aaaaaaaach,wat ben ik weer verliefd…op het land dan. Welke kant je ook op kijkt het is schitterend. Bij elke bocht of een stukje hoger wil je wèèr een foto nemen. Ik heb er dan ook heel wat geschoten. De Tito`tjes wonen erg mooi hoor. De hele week zonnig gehad. Met 1 sneeuwbui maar de volgende dag was het weer stralend weer. Fris maar ik heb in het zonnetje gezeten bij 5 graden en gisteren,de dag na de sneeuwbui was het zelfs heet. Lekker kleurtje gekregen. In de winkels zijn tegenwoordig veel meer levens middelen te krijgen dan 20 jaar terug. Alles is er eigenlijk wat je voor je dagelijkse boodschappen nodig hebt. Gisteren heb ik het verpleeghuis bekeken waar Joanke werkt,even vergelijkend warenonderzoek gedaan. Het is klein maar knus,ook door het vele gebruik van hout ziet het er warm uit.  Met mijn neefjes was het in een woord afschuwelijk. Luc studeert voor rand debiel en is al op niveau 2,wat kan die goser gek doen zeg .En Cas is ook een lekker jong,trucs op zijn Mountain Bike gezien. Sorry jongens dat ik de gezouten limonade gewoon lekker vond. De blik in de ogen van de kinderen is er een van geluk, blijheid en ontspanning. Het doet ze goed hier te zijn, ogen van genieten, en dat doet mij weer goed als ik ze zo zie. Vandaag de laatste dag, morgen weer vliegen naar huis,retourtje Eindhoven /Oslo à 63 euro, kan je toch niet over zeuren wel? Ha ha ,sussie,…ik kom vaker. Ik heb een heerlijke week gehad en weet dat het goed is dat jullie de grote stap hebben gezet. Aan alle blog lezers: je mist wat in je leven als je niet één keer Noorwegen hebt gezien, Yvonne.


05 Mei 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam hetlevenisleuk @ 16:09 19-May-2010
het is helemaal waar wat Yvonne zegt. Ik volg dit blog ook zo'n beetje, juist omdat ik dus vorig jaar de mazzel heb gehad om Noorwegen te mogen leren kennen en beleven. En het is waar, daar verlies je gegarandeerd je hart. Ik vind het ook grandioos om te lezen hoe de Noren bepaalde zaken aanpakken. Zo heerlijk praktisch, en idd voornamelijk op leefplezier gebaseerd. Toppie, ik blijf het blog lekker volgen Groetjes Irene ( hetlevenisleuk)

Naam Yvonne Wissink @ 16:00 07-May-2010
Hoi familie,weer terug in Nederland.Precies 12 uur onderweg geweest van deur tot deur.Al had ik bijna de expres bus gemist als die niet was ingehaald ..ha ha Snel afscheid moeten nemen. Maar ik kom weer snel hoor.
En op de terugtocht nog getrakteerd met een vos,herten en een eland met jong. wat wil je nog meer.Ik hoop dat het nog goed weer blijft de komende 2 weken voor de andere bekenden die er zijn.Ik heb genoten van jullie en het land. Ik wacht nu op het filmpje van Cas zijn voetbal wedstrijd.Kus Yvonne

Naam paul @ 20:47 05-May-2010
hallo,allemaal ik was 15 minuten eerder in de hut dan sjoerd weer teruggebracht werd
jawel het is heerlijk hier een stilte en rust ook op de wandeling naar beneden
leuk om zo te reageren
nu maar hopen op nog een paar van lekkere zonnige dagen
maar zoals je zei het kan verkeren
tot morgen
paul

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!