Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Van de ene verrassing in de andere…..
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Van de ene verrassing in de andere…..
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>


laatste up-date 23 april 2010:
We hebben op 18 april de rit gereden naar Lærdal. Een rit die erg mooi is en waar we te maken hebben gekregen met aan de ene (onze) kant van de berg sneeuw, en aan de andere kant lente. Klik op de 1e foto voor een film met hoogtepunten van deze rit. Een aanrader voor de mensen die ons hier opzoeken. Op onze persoonlijke Google “regio-link” staat deze rit gespecificeerd als “2 route naar de Lærdal tunnel”. Als je benieuwd bent naar deze Google regio-link kunnen we die sturen. Degene die denkt dat het bij ons huis nog helemaal wit is, moet het filmpje maar eens helemaal kijken.

Op 19 april heb ik het hout voor het hondenhok opgehaald, 22 km verderop. Ik wilde afrekenen maar dat hoefde nog niet. Hmmmm zeg ik? Daarna vertelt hij dat ze voldoende hout op de aanhanger hebben gezet waaruit ik het hok moet kunnen maken volgens mijn bouwtekening. Wat er over is breng je terug en dan weten we wat je kunt betalen. De aanhanger lenen kost niets, breng die maar terug op een geschikt moment, dat de achterlampen het niet doen, tja, je auto steekt er toch bovenuit zeggen ze. De dakplaten worden morgen kosteloos gebracht, als we even de naam van de berg en de kleur van je huis mogen weten, komen we het dak morgen even brengen.

20 april heb ik, Marcel, te horen gekregen van een bedrijf waar ik een jobbintervju heb gevoerd, de functie aan een ander is vergeven. Wel zijn we, Joanke en ik, bezig met de functie rijinstructeur in Noorwegen, er zijn er immers nog maar 2 in heel Noorwegen uit een ander land.
Het is mogelijk maar daarvoor moeten we een lange en complexe weg bewandelen. Maar in de regio vind men het een goed idee voor een rijschool hier in onze woonplaats. Dus we laten ons niet uit het veld slaan!!!
Dit proces is oppervlakkig te volgen op deze weblog.

N.a.v. het gesprek vorige week in het ziekenhuis Lillehammer, zouden er wat diabetes materialen gestuurd worden. Dat zit in een doosje en dat wordt aan de deur afgegeven. Als je er niet bent, komen ze in NL nog een keer. Vandaag is het doosje bezorgd, echter, we waren er niet dus dan doen ze het hier toch anders dan in NL. Zie foto van onze brievenbus tussen 5 andere brievenbussen………….

21 april gaat Luc met zijn klas de bergen in om een iglo te bouwen om met zijn 3een daarin te overnachten. De leraar heeft de berg 20 april bezocht en vertelt dat iedereen langlauf ski’s moest aandoen want hij zakte er daar tot aan zijn kruis in de sneeuw.
Woensdag ochtends vertrekt de bus met de hele klas richting de berg. Bij de berg aangekomen gingen een aantal tassen op een sneeuwscooter naar boven. De leraar had verteld dat het belangrijk was om je voeten warm te houden. Dus stuurt Luc om 22.45 uur een SMS “ik heb wel koude voeten hoor”. Wij natuurlijk bezorgd en direct terug ge-SMS’t. Krijgen we een SMS terug met “geintje, het is hartstikke gezellig en we hebben het niet koud”.
Luc vertelt 22/4 als we hem ophalen op school dat ze ontzettend veel plezier hebben gehad. Ze liepen daar over een ijslaag boven op het pak sneeuw, maar als je sprong en weer neerkwam, zakte je minimaal tot je knieen in de sneeuw. Luc heeft een filmpje gemaakt, klik maar eens op Luc's foto als je dat avontuur wil zien. De bril die Luc ophad staat nog op z'n gezicht.

 


23 April 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Martine @ 17:46 23-Apr-2010
Lieve luitjes,

Met veel plezier check ik iedere keer weer jullie blog. Het klinkt allemaal zo fijn! Straks komen er steeds meer Nederlanders jullie kant op, allemaal op zoek naar zoveel vriendelijkheid en vertrouwen. Ik geniet ook van de foto's en filmpjes. Jullie zijn ver weg, maar ik heb nog nooit zo veel van jullie vernomen als nu. Ik ben heel blij dat jullie het zo naar de zin hebben. En Ank, ik zei het je toch: over 5 jaar leid jij het verpleegtehuis! Jammer alleen dat het met de rijlessen niet soepel loopt, maar geef de moed niet op Marcel. Het is een vak dat je zo goed ligt, waar je gelukkig in bent, dan maar wat langer wachten tot het allemaal geregeld is. Hoe gaat 't met het Noors Marcel, vloeiend inmiddels...? De jongens leren het natuurlijk spelenderwijs. Ga anders ook mee naar school, bied je aan als hulpvader...

Hier breekt de lente met volle porties door. Ben al naar Huissen geweest om de kassen te plunderen. Yvonne daar ontmoet. Dat was lang geleden. Morgen met de buurman nog even naar Huissen en dan alle plantjes in de potten, het wordt tegen de 20 graden. Lekker in het zonnetje op het balcon. Ga ik nu ook even doen.

Veel liefs, Martine

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!