Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - De sneeuw is gestaag aan het smelten
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - De sneeuw is gestaag aan het smelten
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

De sneeuw is gestaag aan het smelten


laatste up-date 17 april 2010:
De achtertuin, waar de trampoline staat, laat op 11 april zien dat de sneeuw aan het verdwijnen is. Op de foto zie je nog aardig wat resten liggen.

Ook op de 11e hebben we een overzicht foto gemaakt van enkele kavels waar, zodra er sneeuw op ligt, flink geragd wordt met sneeuwscooters. Op de achtergrond is het binnenfjord waar nog een flinke laag ijs op aanwezig is. Dat zal niet lang meer duren tot dat helemaal groen is.

We genieten in ieder geval van het buitenleven, sneeuw en zon, afgelopen weekend was het heerlijk, in de zon zon 12 graden.

Eindelijk een minder positief bericht over Noorwegen, de elektriciteitsrekening, het water mag dan voor niets zijn, we betalen geen hondenbelasting, we halen gratis speelfilms maar de rekening van het elektra mag er wezen. We zien dus niet voor niets bij bijna alle huizen de rook uit de openhaard schoorsteen komen, warmte verkrijgen via hout i.p.v. elektra verdient een hoop geld. Elektra wordt achteraf betaald, dus wat je verbruikt betaal je. Dus misschien brengt de zomer de hoge rekening van de winter wel in balans. Gas is in Noorwegen niet te verkrijgen,  dus we kunnen alleen kiezen uit de houtkachel of de elektrische kachel. Dat heeft wel sfeer, zon houtkachel en geeft natuurlijke warmte.
14 april was het erg rustig op de ski pistes, voor het eerst ben ik helemaal alleen een skipiste afgegaan. Geen enkele andere skir om me heen, alleen maar rust (klik op de foto voor een filmpje).
Daarna naar filefjell geskied, daar was het gezellig druk. GEEN wachttijden maar gewoon genieten van het weer en de rustige pistes.

Joanke heeft een flinke wandeling met de honden gemaakt. Nog niet om hoog, nog teveel sneeuw en dan heb je sneeuwschoenen nodig, maar wel over de landweg boven ons huis. Langs boerderijen met blaffende honden, paarden en af en toe een rijdende tractor met een vriendelijk groetende bestuurder die afremt en langzaam passeert. Veel beekjes die aanzwellen en het steeds groener wordende gras in samenhang met het fantastische uitzicht en de geur van het boerenland is een geweldige ervaring. Gewoon zomaar, na een werkdag.
Op 15 april zijn Luc en Cas met de klas gaan skin. Was erg leuk, wigwam tent met een BBQ waarop worsten gemaakt kunnen worden. Het heeft s ochtends ook nog een beetje gesneeuwd wat de piste een beetje verbeterd heeft.

We gaan een "hundegard" bouwen voor de honden. Op naar de bouwmarkt in Ryfoss. Ik, Marcel, had alles uitgetekend en de precieze maten aangegeven. En dan is is het wel heel moeilijk om noors te praten. Ze hebben veel moeite gedaan om ons te begrijpen. Niets is hier namelijk precies of verpakt. Gewoon hout kopen, zagen zoals je het zelf wilt hebben. Ja, de aanhanger mag gewoon geleend worden. Ophalen kan maandag want we hebben deze week een begrafenis, zeiden ze. Dan gaat het werk hier niet gewoon door.
We zijn vrijdag voor mijn, Marcel, eerste diabetes controle naar het sjukehus in Lillehammer gereden, 165 km heen en 165 km terug. Gelukkig zijn daar al de nieuwste technieken aanwezig. De arts vraagt me welke materialen ik gebruik, schrijft dit op en vertelt me dat ik dit via de huisarts kan verkrijgen. Geen verzekerings vragen, machtigingen of wat dan ook, maar alleen ons sofienummer was genoeg. En de reiskosten worden gewoon vergoed.
Luc kijkt  op dit moment erg uit naar de activiteit volgende week woensdag, 2 dagen de bergen in met de hele klas en een iglo bouwen waar ze ook 1 nacht in gaan slapen. We hebben dus alvast isolatie ondergoed voor hem geregeld. Volgende weblog meer hierover.


17 April 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Mark en Pam @ 10:05 18-Apr-2010
Jammer van de elektriciteitsrekening, maar hey.. De rest compenseert toch lekker? Ik bedoel: de dingen die je dus niet hoeft te betalen... Te gekke foto trouwens: Marcel met de kop in de zon boven een bult sneeuw
Oh ja... Kunnen jullie de filmpjes ook posten in .mov of .avi formaat? Apples hebben een hele aan Windows media

Naam Yvonne Wissink @ 16:35 17-Apr-2010
Leuke foto`s. Zo te zien is het echt AFSCHUWELIJK die noorse scholen.Luc veel plezier woensdag(en nacht) wordt je een bikkel van.En ik wil ook op de trampoline,zeer been of niet :-tjuuuuuus Yvonne

Naam Yvonne Wissink @ 16:29 17-Apr-2010
Ziet er nu ook nog mooi uit hoor.Over 12 dagen kom ik kijken of er nog wat sneeuw over is.Tenminste... als die vesuvius geen wolken meer de lucht in gooit En het scheelt ,thuis ook nooit de verwarming aan op de slaapkamer.En stroom is hier ook duur. x Yvonnne.

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!