Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Richting 24 uur daglicht…
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Richting 24 uur daglicht…
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>


laatste up-date 10 april 2010:
We hebben een foto gemaakt tijdens het ontbijt op 5 april om 6.15 uur vanuit het zijraam, het is te merken dat we al richting de midzomernacht gaan, 24 uur licht. Het is nu al erg vroeg licht en redelijk laat wordt het donker, ca. 21.45 uur.


Op 5 april wordt er om 19.00 uur aangebeld. Daar staat de vrouw van Vang energi (NUON in NL). Dat is de moeder van 1 van de jongens uit de klas van Cas. Zij heeft voetbal kleding bij zich en ze nodigt Cas uit om vrijdagavond een wedstrijd voetbal mee te spelen in Fagernes.
Ook kan hij de trainingen vanaf nu bijwonen. Betekent, iedere maandag van 18.00 tot 19.30 uur voetbal trainen en daarna van 19.30 tot 20.30 uur zwemmen in het zelfde gebouw waar naast de sportzaal ook een zwembad is, de school van Cas en Luc.
De wedstrijd van vrijdag verliep heel goed, voor en na de wedstrijd verplicht om de tegenpartij te groeten. Ze hebben de finale niet gehaald maar hebben met heel veel plezier gespeeld (zie foto’s).
  

We hebben 2 Noorse moeders gesproken, één uit filefjell (20 km vanaf vang) en de ander uit Årdal (45 km vanaf Filefjell). Als ze hun eigen dialect spreken kunnen ze elkaar niet verstaan, de noren zijn er dus aan gewend dat men elkaar regelmatig moeilijk kan verstaan, en passen zich aan elkaars dialect aan.
Info over de Noren: Een Noor, 3 huizen, 400mtr verder, heette ons welkom en we spraken over ditjes en datjes. Hij vertelde dat hij bij de gemeente werkte, als jullie nu ergens problemen mee hebben kun je rustig naar mij, thuis, toe komen. Regel ik het de volgende dag wel. Dit geeft het vrije gevoel aan wat we hier hebben, we zijn welkom.
Nog iets, een Noors gezin heeft 4 maaltijden per dag, ontbijt (frokost klokka 8), lunch (lunsj klokka 11.30), warm diner (middag klokka 16.00) en een avondmaaltijd warm (kveldsmat klokka 20.00). Dus naast het genieten van het leven, eet een Noor ook erg lekker, niet cullinair maar wel bijzonder.
Vandaag, 10 april, hebben we een trampoline voor de jongens gekocht, doorsnede van ons zwembad in Nederland, dus een forse. En blij dat ze zijn, zie foto van Luc, die voelt zich hier zo vrij als een vogeltje en zegt ca 3x p/wk, ik wil echt niet terug hoor. Mis wel enkele personen maar het is hier zo fijn.


Op het binnenfjord Fagernes staan de auto's met hun radiografisch bestuurde helikopters en straaljagers nog steeds op het ijs. Dus ook al is het flink aan het dooien, het ijs blijft nog erg dik. Klik op de foto voor een film van de jaarlijkse show. Alles wat je daarin ziet staat midden op het binnenfjord Fagernes.


10 April 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!