Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - stand van zaken in Noorwegen………
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - stand van zaken in Noorwegen………
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>


26 februari 2010:
Cas ligt ziek op bed, zoals vele in de regio. Op dit moment zijn er ook bij Joanke op het werk veel ziekmeldingen en krijgt Joanke te maken met situaties die haar liggen. Zelfstandig werken en werkzaamheden delegeren naar de verzorgende die er zijn. Bijzonder dat Joanke’s leidinggevende ziet dat ze dat beheerst en Joanke daarin vrij gelaten wordt.
Luc heeft vandaag weer heel veel zin in school, eerst een toets noorse les en vandaag moeten ze weer wafels maken die ze ook op school opeten. Is een noorse traditie.
Wederom is er gisteren avond en vannacht wat sneeuw gevallen (zie foto), maar alles gaat lekker op de normale manier door, huizen bouwen, fietspad aanleggen, rijlessen etc.etc. Het is zo bijzonder, we hebben nog geen regen of natte sneeuw gehad sinds we hier op 17 januari aankwamen. De sneeuw die valt is neerslag waar je niet nat van wordt.
In NL worden de lichtgrijze huizen donkergrijs van de regen, hier krijgen de houten huizen een wit dak. Daar zit het verschil.
De sneeuw die er ligt zal, volgens de NL’se bibliotheek medewerkster, ca. half april binnen 2 weken verdwijnen en dan zal alles groen zijn en de bloemen verschijnen. Een soort "jaarlijkse explosie" van de natuur. Maar t/m mei kan er geskied worden in het eerder genoemde skie-gebied “Fyllefjell”.
Donderdags ga ik, Marcel, ’s avonds met de bankdirecteur van de lokale bank naar de sportzaal op school om te volleyballen, doe ik ook nog wat aan mijn conditie.
Ik ga nu weer door met mijn studie noors, er zit zeer zeker stijgende lijn in maar het heeft tijd nodig, de noorse les uit Nederland wijkt af van het dialect wat er hier gesproken wordt, dus ook dat kost tijd. Ha det bra!  (dag, tot ziens)

P.S. we werken de weblog niet meer dagelijks bij maar alleen als we iets bijzonders te melden is.


26 Februari 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam paul @ 13:33 28-Feb-2010
ja ja ook is het koud heerst de griep niet alleen bij marc en cas maar ook bij mij ben zo verkouden en hoofdpijn als ik in tijden niet geweest ben en zoals altijd blijf je de eeuwige optimist met je witte daken ik zie nu langzamerhand liever dubbele positieve cijfers op de thermometer een een gele bal in de blauwe lucht
bij jullie blijft het in ieder geval nog lekker koud
tot de volgende keer

Naam Marc @ 10:55 26-Feb-2010
Toch goed te horen dat Cas solidair is met veel mensen in in Nederland Ook hier hebben veel mensen griep inclusief ik. Maar dat geeft me mooi de tijd jullie blog door te nemen. Beterschap aan de ziekeboeg en volhouden met de Noorse lessen!!

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!