Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Plan B
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Plan B
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Plan B


22 februari 2010:
Voordat we plan B uitleggen eerst even over 21 febr.
Gisteren zijn we met de honden voor de slede op het Vang-meer gegaan, fantastisch, het ijs is ca. 50cm dik. In Fagernes gaat men met de vrachtauto over het meer om te vegen, dus dat zegt genoeg. Klik op de foto om het filmpje te zien wat we gemaakt hebben op het meer.

Plan B:
Het werk wat Joanke doet verloopt op rolletjes, de leidinggevende van Joanke heeft al duidelijke complimenten afgegeven, de kinderen hebben het fantastisch naar hun zin en zeggen nog steeds, ik wil NOOIT meer terug. Dus alles verloopt zoals gepland, op één ding na. We wachten nog steeds op de plannen van het rijksdienst wegverkeer (Statens Vegvesen) betreft de opleiding van Marcel om als instructeur te kunnen functioneren in Noorwegen. 5 maanden veel sneeuw en 7 maanden wisselende weersomstandigheden verlangen toch een andere rijopleider dan in NL. Maar, het geduld van de rijschool is waarschijnlijk op, deze heeft uitgesproken dat het allemaal te lang duurt, de goedkeuring t.b.v. de diabetes, het opleidingsplan van Statens Vegvesen en daarna het volgen van die opleiding en het beheersen van de taal (Norsk dialect).
Dit betekent dus dat Marcel niet als rijinstructeur bij die betreffende rijschool kan beginnen. Nog geen probleem want we hebben de kosten baten ruim in balans op één fors salaris van Joanke, maar Marcel wil natuurlijk toch ook wat doen.
Nu kiezen we ervoor om gewoon in Noorwegen te blijven (lekker puhhh) en hard te werken aan de taal, dat kan bij een rijschool niet tijdens het werk dus zoekt Marcel geschikt werk waar de taalkennis op niveau komt die voor een rijschool nodig is. Zo zijn er genoeg betrekkingen te vinden die geschikt passen bij Marcel. Daarna kunnen we altijd kijken of de stap naar instructeur gezet wordt en eventueel zelf een rijschool oprichten. Om ons dorp heen is de 1e rijschool op 54 km afstand.
Dus na 60 uur p/wk werken voor Marcel in NL wordt plan B in Noorwegen gestart. We verblijven hier nog steeds met heel veel plezier en het doel is al bereikt “de waarde van het leven” en dat willen we niet op het spel zetten.


22 Februari 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Marjon Meijer @ 12:27 23-Feb-2010
Hallo familie,
Inderdaad hardstikke leuk al die verhalen, ik geniet er ook erg van. Ben nog steeds wel een beetje jaloers op jullie, zo'n geweldige nieuwe kans. Die jullie met volle overtuiging met beide handen aangrijpen. Petje af hoor!
Zelfstandig zijn heeft zn keerzijde, maar als je alles goed regelt kan het erg prettig zijn. Weten wij uit ervaring. Dus wie weet, zijn jullie op deze plek geplaatst om de mensen rondom op den duur van een goede rijopleiding te kunnen voorzien. Ik zie dat wel gebeuren, zeker gezien het geduld en doorzettingsvermogen dat jullie toch echt wel blijken te hebben!
hartelijke groet, Marjon Meijer

Naam Jense,Maria en Nadine @ 19:37 22-Feb-2010
Hallo Marcel, Joanke, Luc en Cas,

het nu is nu inmiddels bijna 6 weken geleden, dat jullie vertrokken zijn naar Noorwegen.
We hebben in de tussentijd al heel wat berichten van jullie mogen lezen op jullie weblog, vergezeld van de meest leuke en interessante foto's en/of filmpjes. Eerlijk gezegd: in 1 woord GEWELDIG en FANTASTISCH!!!!
We zijn heel blij dat jullie het allemaal zo naar jullie zin hebben daar, ook heel leuk voor Luc en Cas, al met al een hele goeie keuze van jullie. Marcel, zodra je het Noors meer onder de knie hebt, liggen er voor jou ook genoeg kansen om het geven van rijlessen weer uit te kunnen voeren, hetzij in loondienst hetzij als zelfstandige, we zijn ervan overtuigd dat dat zeker wel gaat lukken in de nabije toekomst.
We hebben zelf het plan gevat volgend jaar in de zomer een rondreis van een week of 4 te gaan maken in Noorwegen. We zouden het heel leuk vinden om jullie dan ook voor een paar dagen te kunnen bezoeken, als het jullie ook uitkomt natuurlijk. we gaan in de loop van dit jaar al voorzichtig het een en ander uitstippelen wat die reis betreft. We houden jullie daarvan op de hoogte.
Misschien kunnen jullie ons nog voorzien van bruikbare tips in dezer.
De winter loopt hier een beetje op zijn eind, het begint langzaam aan wat zachter te worden, het voorjaar mag wat ons betreft beginnen hier in Nederland.

Trouwens, de brokkenpiloot Balkenende heeft het weer niet gered met zijn kabinet; sinds afgelopen weekend is het kabinet gevallen -----> op naar de volgende 2e Kamerverkiezingen in mei/juni.

Hebben jullie het boek "Cultuurbewust Noorwegen"al gelezen? Zoja, wat vonden jullie ervan?

Zo , dat was het even voor nu, we verheugen ons op jullie volgende weblog berichten.

We wensen jullie het allerbeste, veel succes, geniet er lekker van samen en tot horens/ziens

Groetjes van Maria, Jense en NadineNaam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!