Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Leer een kandidaat inhalen, dat is een aparte rijles
fam. Tito emigreert naar NOORWEGEN - Leer een kandidaat inhalen, dat is een aparte rijles
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Leer een kandidaat inhalen, dat is een aparte rijles


9 februari 2010:
Vandaag een rijles bijgewoond waar 2 kandidaten leren inhalen (forbi-kjøring) op een weg met slecht uitzicht (zie foto, “vei med dårlig utsikt”). Niet koud vandaag, thuis -8 graden en in Fagernes, 50 km verderop waar de rijlessen zijn -19 graden.
Echter, er rijden weinig auto’s dus de "leer inhalen rijles" doen we dan met 2 lesauto’s. Regel: als je in Noorwegen rijdt en ziet dat iemand je wil inhalen, ga je zoveel mogelijk naar rechts en laat je je door het achteropkomend verkeer inhalen. Dus dat hebben we vandaag met 2 lesauto’s gedaan en hebben daarvoor op een bergweg gereden en een afstand van 30 km heen en 30 km terug gereden. Een les van 2 uur. De weg was nog steeds voorzien van sneeuw en ijsplaten, en ook daar moet veel rekening mee gehouden worden, zout wordt er niet gestrooid, wel zand.
Het was een hele ervaring om mee te maken hoe dat gedaan wordt door iemand die dat soort dingen alleen met hun eigen ouders een heeft voorbereid.
P.S. als iemand je wil inhalen mag je ook stoppen op een aan de doorgaande weg gelegen bushalte maar moet je daarna direct weer je weg vervolgen.


09 Februari 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam marjon meijer @ 14:02 11-Feb-2010
Zoweej!
Klinkt niet gek: pas werken als je je verstaanbaar kunt maken in de taal van het land! Dat is natuurlijk hardstikke belangrijk bij instructie. Maar ik vind eigenlijk dat het overal altijd zo zou moeten zijn: leef je in een nieuw land dan zou de eerste prioriteit moeten zijn: de taal leren.........Blijf het moedig van jullie vinden deze switch
groet, marjon

Naam ivon en john @ 17:47 09-Feb-2010
hoi luitjes!
wat een leventje toch, he! het klinkt allemaal als een klok en wij hopen dat dat ook zo is voor jullie.
het is wel totaal anders dan in nederland, he!
het vakanie gevoel zal er een beetje afgaan nu, denk ik?
het echte leven begonnen! erg leuk.
wij zitten volgende week ook in noorwegen met mijn broer (ivon) en schoonzus. helaas is de afstand te groot....een andere keer dan maar! veel groetjes van ons.

Naam Anton Roeterdink @ 17:36 09-Feb-2010

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

al de foto's
tref je hier aan die we gebruikt hebben bij de tekst in onze weblog!